Drobečková navigace

HOME > Novinky > Rostoucí nábytek Moll

Rostoucí nábytek Moll



ZDRAVÉ SEZENÍ = ZDRAVÁ ZÁDA

V dnešní době je u dětí běžné sedět až devět hodin denně u stolu. Z tohoto důvodu by měl jejich psací stůl a židle růst jako oni, aby jim vše sedělo jako ušité přímo na míru.

PROČ ROSTE S DÍTĚTEM?

Pro zdravý růst zad, by se neměli děti přizpůsobovat nábytku, ale nábytek dětem. Rostoucí nábytek od společnosti Moll se přizpůsobuje aktuální výšce dětí a je tedy vhodný pro jejich záda při jakémkoliv vzrůstu. U stolu je velmi důležité nastavení výšky, stejně tak jako u židlí výška opěráku, sedáku a pak také hlavně hloubka sezení.

K ČEMU NAKLÁPĚCÍ PRACOVNÍ PLOCHU?Při čtení, psaní nebo malování existuje optimální sed – ergonomicky řečeno. Ten můžeme dosáhnout vhodným naklopením pracovní plochy. Lehce naklopitelná deska na stolech moll, zajistí sezení dětí v uvolněné poloze, která je zdravá pro páteř a to bez ohledu na to co dělají za činnost. Pracovní plochy lze jednoduše naklopit a to až o 20°. Stoly společnost moll vyvinula ve spolupráci s ortopedy a očními specialisty.

Patentovaný systém umožňuje plynulé nastavení, které je snadné a bezpečné pro vaše děti. Desku lze zvedat a spouštět bezpečně – k zajištění desky slouží brzdy a samotný design stolu je navrhnutý tak, aby zabránil přimáčknutí prstů.

Doporučené úhly pro optimální držení těla:
0-5 ° C pro malování a podobné činnosti
asi 10 ° C pro psaní
asi 20 ° pro čtení

NA CO MUSÍME DÁVAT POZOR, KDYŽ PŘIDÁME POČÍTAČ?

Je-li vzdálenost od monitoru při sezení menší než délka paže, mohou oči být unavené a koncentrace se začne snižovat. V případě, že monitor stojí vodorovně v úrovni očí, nebo dokonce nad ní, musí mozek „konvertovat“ obraz, což může vést k bolestem hlavy. V této pozici je dítě příliš nakloněné a upřeně zírá na monitor bez mrknutí oka. To může způsobit, že oči rychle vyschnou.

Ruce musí zůstat podepřené stolem, aby byli uvolněné pro klávesnici a myš. Pokud nejsou uvolněné, může to způsobit svalové napětí, v některých případech pak až syndromy karpálního tunelu.

Řešením je rozšíření stolu o speciální poličku, která jde spustit pod úroveň stolu. Obrazovku je tak možné nastavit pro správný úhel a správný rozsah. Umožní vám to tak pracovat bez napětí v přírodním vertikálním pohybu hlavy. Zvětšená hloubka stolu získaná tímto způsobem, umožňuje odpočinek předloktí, které pracuje uvolněně.


PROČ KOUPIT SPECIÁLNÍ STOLNÍ LAMPU?

Nedostatečné osvětlení oslabuje schopnost koncentrace a může způsobit bolesti hlavy. U stolu je doporučováno přídavné osvětlení se svítivostí asi 500 lumenů, aby vytvářelo optimální podmínky pro čtení. Světelný zdroj by měl být umístěn tak, aby uživatel nebo jakékoliv předměty nevrhaly stín na pracovní plochu. S upínacím systémem lamp moll je snadné nastavit pozici, kterou budete potřebovat. Stolní lampy moll budou poskytovat osvětlení po celé šířce pracovního stolu a zajistí tak dokonalé světelné podmínky, bez ohledu na aktivity probíhající na stole.

 

champion-detail4.jpgchampion-weiss-gruen.jpgchampion-detail8.jpgmaximo-detail41.jpgmoll-Maximo-15-grau-pink_ergonomischer-hoehenverstellbarer-Kinderdrehstuhl-Jugenddrehstuhl.jpgmoll-Maximo-15-Gleiter.jpg


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů